Injectables tegen rimpels

Lijntjes onder de ogen, fronsrimpels, donkere wallen, kraaienpootjes. Naarmate het ouder worden krijgen we er allemaal last van. Wilt u er graag jonger uitzien? Het verminderen en vervagen van lijntjes en het herstellen van volume verlies kan gemakkelijk en efficiënt met injectables.

Injectables, wat zijn dat?

Er bestaan twee soorten injectables: de rimpelontspanner botuline toxine en rimpelvullers. Beiden vallen onder de term injectables, maar verminderen en vervagen rimpels op een andere manier. De naam zegt het al; rimpelvullers vullen rimpels op. Met botuline toxine worden rimpels glad getrokken. Het resultaat is een natuurlijke en frisse uitstraling. Van alle injectables die onze plastisch chirurgen gebruiken is de veiligheid en effectiviteit wetenschappelijk bewezen.

Herkent u deze probleemgebieden?

Rimpels verminderen met botuline toxine

Botuline toxine wordt gebruikt om mimische spieren geen kans te geven rimpels te veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een fronsrimpel. U kunt onopgemerkt regelmatig fronsen waardoor deze rimpels ontstaan. Met behulp van botuline toxine ontspant deze spier, waardoor de rimpel vermindert of verdwijnt.

De plastisch chirurg spuit botuline toxine rechtstreekts in de spier. Het middel stopt de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor spiertrekkingen achterwege blijven. Onze plastisch chirurgen gebruiken botuline toxine injecties van Vistabel. Deze injectable is erg geschikt voor het verzachten of laten verdwijnen van kraaienpootjes naast de ogen, rimpels op het voorhoofd of fronsrimpels. Na een paar dagen is het eerste effect van de rimpelbehandeling zichtbaar en na twee weken is dit optimaal. Een rimpelbehandeling met botuline toxine is vaak na vier tot vijf maanden uitgewerkt. Herhaling zorgt er meestal voor dat de behandeling langer effectief blijft.

Volume herstellen met rimpelvullers

Met het ouder worden droogt de huid uit en ontstaan er rimpels door het verlies van volume in het gezicht. Dit komt door het gebrek aan hyaluronzuur. De rimpelvullers die onze plastisch chirurgen gebruiken bevatten hyaluronzuur. De gel wordt geïnjecteerd onder de huid om lijntjes en rimpels op te vullen en op deze manier volume op een subtiele wijze toe te voegen. Een rimpelvuller behandeling kan wel tot 18 maanden aanhouden, afhankelijk van de behandeling. De behandeling duurt ongeveer een kwartier tot een half uur.

1

Juvéderm Voluma
Deze Juvéderm rimpelvuller is uitermate geschikt om het volume in het gezicht te herstellen zonder operatie. Voluma wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het volumeherstel van de jukbeenderen, kin en wangen.

2

Juvéderm Volbella
Deze gladde rimpelvuller wordt veelal gebruikt voor huidgebieden die gemakkelijk opzwellen, zoals de lippen en het gebied rondom de mond. De rimpelvuller Volbella zorgt voor een zacht en natuurlijk resultaat.

3

Juvéderm Volift
De meest recente uit de Juvéderm serie is de Volift. Deze rimpelvuller is erg geschikt om de neuslippenplooi, de lachrimpels die van de neus naar de mond lopen, te verzachten.

Na de rimpelbehandeling

Na de behandeling met botuline toxine of met rimpelvullers kunnen injectieplaatsen wat rood en gezwollen zijn. Soms komt het voor dat er blauwe plekjes ontstaan. Deze zullen snel verdwijnen. Het is verstandig de eerste 24 uur na de ingreep grote inspanningen, overdreven blootstelling aan de zon of hitte en alcoholische dranken te vermijden. Zo vermindert u het risico op tijdelijke roodheid, zwelling en/of jeuk.

Bekijk voor en na foto's

Print deze pagina

Kwaliteit van injectables

De plastisch chirurgen bij Zeelandcare zijn overtuigd van de kwaliteit van de producten waar zij mee werken. Zij gebruiken rimpelvullers van het merk Juvéderm en botuline toxine van Vistabel. Dit zijn producten van Allergan. Een wereldwijd gespecialiseerd farmaceutisch bedrijf dat al meer dan 35 jaar pionierswerk verricht in de ontwikkeling van medische esthetische behandelingen. Alle producten van Allergan worden in een streng gecontroleerde omgeving geproduceerd om onder andere aan de regelgeving van de Amerikaanse FDA te voldoen.

Maak kennis met uw plastisch chirurg

 

 

Bij Zeelandcare werken zeer ervaren plastisch chirurgen die specifiek getraind zijn in het werken met injectables. Daarnaast hebben zij grote kennis van het gelaat en esthetische verfraaiing. Bent u benieuwd door welke plastisch chirurg u wordt geholpen? Via de onderstaande button kunt u alvast kennis maken.  Klik op de naam of foto van de betreffende specialist.

Onze plastisch chirurgen