Prijzen & vergoedingen

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars maken afspraken (een contract) met elkaar over de kosten. Het overgrote deel van de zorg die Zeelandcare biedt, is verzekerde zorg. Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met Zeelandcare, dan kan dat gevolgen hebben voor uw vergoeding. Het is belangrijk dat u hierover goed geïnformeerd bent.

U bent goed geïnformeerd wanneer u de volgende checklist kunt afvinken:
 

1

U bent nagegaan of uw zorgverzekeraar een contract heeft met Zeelandcare.
Lees meer over gecontracteerde zorgverzekeraars.
 

2

U goed in uw polis heeft gekeken voor de vergoeding van uw behandeling.
Lees meer over polissen en vergoedingen.
 

3

U op de hoogte bent van uw eigen risico.
In 2018 is het verplicht (wettelijk) eigen risico € 385. Het kan zijn dat u gekozen heeft voor een vrijwillig hoger eigen risico.

 

Prijzen

In onze prijslijsten vindt u per specialisme de prijzen voor behandelingen. Om de juiste prijs voor een behandeling te kunnen vinden, heeft u de zorgproductcode nodig. Deze zorgproductcode kunt u vragen aan uw medisch specialist of het patiënt contact centrum via telefoonnummer 088 - 19 019 01 (lokaal tarief). De juiste prijs bij deze code kunt u terug vinden in onderstaande prijslijsten.

Prijslijsten 

Kaakchirurgie 2018  
Plastische chirurgie (onverzekerde zorg) 2018 2017
Passanten prijslijst DBC-OVP zorgproducten 2018   

DBC's en uw factuur

Sinds 2005 wordt de zorg in Nederland op een nieuwe wijze gefinancieerd. Alle ziekenhuizen werken met Diagnose Behandel Combinatie's (DBC's). In deze Diagnose Behandel Combinatie zijn de diagnose, de behandeling en de daarmee samenhangende activiteiten bij elkaar gebracht in één administratieve code. Bekijk onderstaand filmpje om beter te begrijpen hoe de rekening van de door u ontvangen zorg wordt samengesteld.

Bekijk animatiefilm