Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u een overzicht van vragen die onze patiënten vaak stellen. Mocht uw vraag er niet tussen zitten, neemt u dan contact op met ons patiënt contact centrum via 088 - 19 01 901 (lokaaltarief) of info@zeelandcare.com. Zij staan op werkdagen voor u klaar tussen 08.00 en 17.30 uur.

Veelgestelde vragen


Wordt mijn behandeling bij Zeelandcare vergoed door mijn zorgverzekering?

De behandelingen bij Zeelandcare vallen onder verzekerde zorg. De manier waarop uw behandeling wordt vergoed, hangt af van uw zorgverzekeraar en uw polis. Welke verzekering u echter ook heeft, u hoeft naast het eigen risico zelf niets bij te dragen aan uw behandeling. Hier leest u meer over zorgverzekeraars en vergoedingen.

Met welke zorgverzekeraars heeft Zeelandcare een contract afgesloten?

Hier vindt u een overzicht van zorgverzekeraars waarmee Zeelandcare een contract heeft. Daarnaast wordt u uitgelegd hoe de vergoeding in zijn werk gaat. Lees dit nauwkeurig. Het is belangrijk dat u als patiënt goed bent geïnformeerd.

Hoe maak ik een afspraak voor een behandeling bij Zeelandcare?

U kunt een afspraak maken voor een bepaalde behandeling door ons patiënt contact centrum te bellen via telefoonnummer 088 – 19 01 901 (lokaaltarief). Onze medewerkers staan hier voor u klaar op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur. 

Voor de vergoeding van de behandeling door uw zorgverzekeraar, is het belangrijk dat u altijd in het bezit bent van een “verwijsbrief”. Deze verwijsbrief vraagt u bij uw huisarts, tandarts of medisch specialist. Neem deze verwijsbrief de eerste keer dat u voor uw behandeling naar Zeelandcare komt, mee.

Hoe weet ik of de kwaliteit van de zorg die Zeelandcare biedt goed is?

Zeelandcare bezit het keumerk van Zelfstandige Klinieke Nederland (ZKN). Voor dit keurmerk wordt het kwaliteitssysteem van onze locaties jaarlijks getoetst op de bestaande wet- en regelgeving en de criteria die ZKN zelf stelt aan hoogwaardige patiëntenzorg. Dat betekent naast kwalitatief hoogwaardige medische zorg ook korte wachttijden en een efficiënte en persoonlijke medische behandeling. Zeelandcare publiceert jaarlijks een rapportage over de geleverde kwaliteit in het kwaliteitsjaarverslag. Dit verslag is inzichtelijk voor al onze stakeholders. Waaronder patiënten, medewerkers, doorverwijzers en zorgverzekeraars. Hier leest u meer over ons kwaliteits- en veiligheidsbeleid.

Wat is het verschil tussen Zeelandcare en een regulier ziekenhuis?

De locaties van Zeelandcare zijn zelfstandige behandelcentra (ZBC’s). Deze zijn opgezet in een zogenaamde “publiek-private” samenwerking. Een initiatief van een private investeerder: Zorg Invest Zeeland. Hierdoor is een maatschappelijke, maar ook zeer ondernemende zorgorganisatie ontstaan.

Bij Zeelandcare kunt u terecht voor planbare zorg. Planbare zorg is zorg waarvoor u van te voren een afspraak maakt en die niet spoedeisend is. Doordat deze zorg goed te plannen valt, zijn de wachttijden voor de behandelingen kort. Ook vereisen deze behandelingen niet de klinische omgeving van het ziekenhuis. Onze locaties kenmerken zich door hun kleinschaligheid waarbij u als patiënt veel persoonlijke aandacht ontvangt. Meer over Zeelandcare als organisatie kunt u hier lezen.