Huidvernieuwing

Met behulp van lasertherapie is de huidtherapeut in staat uw huid te vernieuwen. Dit is een goede oplossing wanneer uw huid is verslapt en verouderd of wanneer u aanwezige pigmentvlekken en littekens als ontsierend ervaart.

De huidtherapeute maakt hiervoor gebruik van de CO2 laser.  Met het handstuk van deze laser worden hele kleine gaatjes in de huid gemaakt met behulp van laserlicht. Vlak onder de opperhuid verspreidt de laserenergie zich in de breedte. Uw huid wordt zo gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken, waardoor de huid strakker en steviger wordt. 

Wanneer ziet u resultaat?

Omdat elk huidtype verschillend is, kan het aantal benodigde behandelingen sterk verschillen. Het resultaat is afhankelijk van de indicatie waarvoor u wordt behandeld. Tijdens het eerste consult maakt de huidtherapeut een inschatting over het aantal behandelingen dat u nodig heeft.

De huidvernieuwingsbehandeling heeft een langdurig resultaat. Houd er wel rekening mee dat na de behandeling het verouderingsproces weer verder gaat. De huid kan opnieuw beschadigen bij blootstelling aan de zon of door te roken. U kunt dit proces vertragen door een verzorgende huidcrème met beschermingsfactor te gebruiken.

Is de CO2 behandeling pijnlijk?

De CO2 behandeling is niet geheel pijnloos, maar wel goed te verdragen. Het komt voor dat u na de behandeling een gevoel van een zonnebrand en een lichte zwelling overhoudt. Door de huid goed te koelen kunt u deze reacties verminderen.

Beperkingen na de CO2 behandeling

Na de laserbehandeling mag u drie weken niet in de zon liggen. Na deze periode kunt u weer volop genieten van de zon, maar gebruik dan altijd een zonnebrandcrème UVA-UVB beschermingsfactor 30.

Meer informatie over huisvernieuwing door CO2 lasertherapie

Wilt u meer weten over huidvernieuwing door lasertherapie? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.