Laserbehandelingen

De huidtherapeuten van Zeelandcare zijn gespecialiseerd in het verhelpen van huidaandoeningen en het egaliseren van de huid met lasertherapie. Lasertherapie is een toegankelijke en vaak pijnloze behandelmethode voor huidproblemen.

Tijdens het eerste consult bekijkt de huidtherapeut uw huidprobleem. Op deze manier kan zij bepalen welk laserapparaat of combinatie van lasers een oplossing voor uw huidprobleem kan bieden. Het exacte aantal behandelingen is bij een lasertherapie altijd afhankelijk van uw huidconditie, de indicatie waarvoor u wordt behandeld en de gewenste intensiteit van de behandeling. Zeelandcare maakt onder andere gebruik van CO2 lasertherapie, de eMatrix en de Palomar Fractional Laser.

CO2

Bij CO2 lasertherapie maakt het fijne handstuk van de laser hele kleine gaatjes in de huid met behulp van laserlicht. Vlak onder de opperhuid verspreidt de laserenergie zich in de breedte. Uw huid wordt zo gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken, waardoor de huid strakker en steviger wordt. Deze lasertherapie verbetert de structuur van uw huid.  De CO2 behandeling is niet geheel pijnloos, maar wel goed te verdragen. Deze huidvernieuwingsbehandeling heeft een langdurig resultaat, mits u niet rookt of te veel in aanraking komt met de zon.

eMatrix

De eMatrix maakt met gefractioneerde radiogolven hele kleine gaatjes in uw bovenste huidlaag. In de onderste huidlaag wordt bewust en doelgericht schade aangebracht. Deze beschadigde huid gaat zich vervolgens herstellen. Hierdoor ontstaat een nieuwe huidlaag die vele malen sterker en elastisch is. Ook stimuleert deze behandeling de aanmaak van collageen, wat leidt tot een stevigere en strakkere huid. De eMatrix behandeling kent geen vervelende herstelperiodes. Dit komt doordat radio frequente energie de oppervlakte van uw huid niet tot nauwelijks beschadigt. Ook mag u vrijwel meteen weer make-up gebruiken. eMatrix is technisch gezien geen laserbehandeling en hierdoor dus ook geschikt voor een getinte huid. Het voordeel hiervan is dat onze huidtherapeute u ook kan behandelen in de zomer.

Palomar Fractional Laser

De Palomar Fractional Laser brengt laserstralen in uw huid. Door deze stralen ontstaat er in de huid een warmtekolom, die zorgt voor de aanmaak van nieuwe huidcellen en een verhoogde collageen productie. Hierdoor verbetert uw huidstructuur. Bij deze laser blijft de opperhuid intact. Het laserlicht heeft effect in de diepere lagen van de huid. Het voordeel van deze behandeling is dat hij blijvend is. Eenmaal verdwenen littekens zullen niet meer terugkeren.