Littekens

Een litteken kan ontstaan na de genezing van een wond, die u bijvoorbeeld heeft opgelopen bij een ongeval, een operatie of een huidziekte. Wonden kunnen de huid blijvend beschadigen. In gunstige omstandigheden geneest een wond tot een acceptabel litteken. Littekens die minder goed genezen, kunt u echter als ontsierend ervaren. Ook kan een litteken u beperken in uw beweging door jeuk, pijn of een verkleving met onderliggend weefsel.

Wanneer u last heeft van een litteken, kan de huidtherapeut een oplossing bieden. Met behulp van lasertherapie maakt zij een litteken soepeler. Hierdoor verminderen pijnklachten en vergoot de bewegingsvrijheid.

Welke littekens kan een huidtherapeut behandelen?

Onze huidtherapeut behandelt verschillende vormen van littekens:

  • Acnelittekens
  • Chirurgische of traumatische littekens
  • Atrofische of hypertrofische littekens (een teveel of tekort aan littekenweefsel)
  • Keloïd (hypertrofische littekens die over de grenzen van de verwonding heen groeien)
  • Brandwonden

Behandeling van littekens

De huidtherapeut behandelt een litteken met lasertherapie. De laser brengt een matrix van vele smalle bundels laserstralen in de huid, die zorgen voor een warmtekolom. Dit stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen. Na verschillende behandelingen zullen de verklevingen afnemen, waardoor het litteken soepeler wordt. Op deze manier zullen ook uw pijnklachten verminderen en zal uw bewegingsvrijheid toenemen. Ook de kleur van uw litteken egaliseert, waardoor het litteken minder opvalt.

Na de laserbehandeling

U kunt na de laserbehandeling het gevoel van een zonnebrand en een lichte zwelling overhouden. Dit komt meestal gedurende 1 tot 3 dagen na de behandeling voor. Om de zwelling en het gevoel van een zonnebrand tegen te gaan is het verstandig de huid goed te koelen.

Meer informatie over laserbehandeling van littekens

Wilt u meer informatie over het soepeler maken van littekens met behulp van huidtherapie? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.