Ontharen

Zowel vrouwen als mannen hebben er last van: ongewenste haargroei. Vooral het ontharen van de bikinilijn, oksels en de bovenlip zijn populaire behandelingen. De ontharings-behandeling kan worden uitgevoerd op: gezicht, borst, armen, benen, handen en buik.

De ontharing

Er zijn verschillende methodes om te ontharen, maar dé methode voor het blijvend verminderen van ongewenste haargroei is lasertherapie. Het pigment in de haarzakjes wordt zodanig belicht, dat de haarzakjes beschadigd raken en er geen haar meer kan worden gevormd.

Het resultaat van ontharing met laser

De methode die wordt gebruikt voor het ontharen is sterk afhankelijk van het type haar en huid. Een blanke en donkere huid kunnen beiden goed worden onthaard. Blonde, rode en grijze haren vormen een probleem. Deze haren absorberen namelijk geen energie uit het laserlicht en kunnen hierdoor niet worden behandeld. Overbeharing op de rug bij mannen is ook vaak moeilijker te verwijderen. Deze haren liggen diep in de huid en worden hierdoor beschermd door talg. Vaak zijn er veel behandelingen nodig om deze haren duurzaam te verwijderen.

Tijdens het eerste consult bespreekt de huidtherapeut het aantal benodigde behandelingen. Vaak is het zo dat er 6 tot 8 behandelingen nodig zijn om de ongewenste haren goed te verwijderen. Tussen de behandelingen zit meestal een pauze van 6 weken. Het uiteindelijke resultaat biedt vaak een vermindering van 80 tot 90% van de haren.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is niet pijnlijk. Niet de huid, maar de haarzakjes worden door de laser belicht.

Meer informatie over ontharen met lasertherapie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het behandelen van overbeharing? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.