Pigmentvlekken

Pigment is de bruine kleurstof (melanine) die onze huid aanmaakt bij blootstelling aan de zon. Bij pigmentvlekken zijn de diepliggende huidcellen die pigment aanmaken in de war geraakt. Hierdoor ontstaan er ophopingen van pigment die zich uiten als donkere pigmentvlekken op uw huid. Stoort u zich aan uw pigmentvlekken? Door middel van lasertherapie kan de huidtherapeute deze vlekken vervagen.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kunnen ontstaan door onder andere: genetische aanleg, hormonen, huidveroudering en zonlicht. De meeste mensen krijgen de vlekken op de handen en in het gezicht. Deze lichaamsdelen worden namelijk veel blootgesteld aan de zon.

Regelmatige controle van pigmentvlekken is aan te raden
Pigmentvlekken komen voor in verschillende kleuren, vormen en groottes. Moedervlekken, ouderdomsvlekken en zomersproetjes zijn allemaal soorten pigmentvlekken. Pigmentvlekken zijn onderhevig aan een verhoogd risico op huidkanker. Vooral een hoge blootstelling aan de zon verhoogt deze kans. Wanneer u veel pigment- of moedervlekken heeft, raden wij u aan altijd een goede zonnebrandcrème te gebruiken. Een regelmatig bezoek aan uw arts is eveneens aan te raden. Bij verandering van een moeder- of pigmentvlek is het verstandig een arts te raadplegen.

De behandeling van pigmentvlekken

Onze huidtherapeut behandelt pigmentvlekken met een speciale laser die reageert op pigment. Een bundel licht van deze laser pulst door de huid heen. De laser verhit op deze manier het pigment. Hierdoor valt het pigment in kleine deeltjes uiteen. Deze deeltjes zullen door het lichaam op een natuurlijke manier worden opgenomen en de huidverkleuring zal zo vervagen.  Normaal gesproken is er bij deze behandeling geen verdoving nodig. Het laserlicht kan aanvoelen als kleine speldenprikjes in de huid. Dit kan gevoelig tot licht pijnlijk zijn. Indien gewenst kunt u vooraf plaatselijk worden verdoofd.

Wanneer ziet u resultaat?

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de huidaandoening. Bij pigmentvlekken zijn er gemiddeld 2 tot 4 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een wachttijd van 4 tot 6 weken. Na de laserbehandeling kan er een korstje of lichte schilfering op uw huid ontstaan, dit verdwijnt na ongeveer een week vanzelf.

Meer informatie over de behandeling van pigmentvlekken

Wilt u meer weten over het behandelen van pigmentvlekken? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.