Schimmelnagels

Heeft u last van schimmelnagels? Voorheen werden deze behandeld  met zware medicijnen of kuren. Zeelandcare maakt gebruik van een revolutionaire en klinisch bewezen behandelmethode voor schimmelnagels: lasertherapie.

Wat is een schimmelnagel?

Een schimmelnagel is een vinger- of teennagel die is geïnfecteerd met schimmel. Ze worden ook wel kalknagels of mycosenagels genoemd. U kunt de infectie herkennen aan de kleur en structuur verandering van de nagel.

Hoe loopt u een schimmelnagel op?

Wanneer uw nagels zijn beschadigd, door bijvoorbeeld sport of knellende schoenen, heeft u het meeste kans op een infectie. De besmetting wordt vaak opgelopen in openbare ruimtes, zoals: sauna’s, zwembaden en sporthallen. De schimmel die de infectie veroorzaakt is meestal afkomstig van een mens of dier in de directe omgeving.

De lasertherapie

Bij de behandeling van een schimmelnagel verhit een laser het nagelbed van de schimmelnagel. Hierdoor wordt de schimmel vernietigd. Dit kan een licht prikkelend gevoel geven. Om de schimmelnagel met lasertherapie te kunnen behandelen, moet de nagel een normale dikte hebben. Heeft u een dikkere nagel dan normaal? Dan is het noodzakelijk deze nagel van te voren te laten behandelen door een pedicure.

Het resultaat van de laserbehandeling

Gemiddeld zijn er 4 behandelingen nodig om de schimmel te bestrijden. Tussen deze behandelingen zit een pauze van 4 tot 6 weken. Onze huidtherapeut adviseert u na de behandeling een antischimmelcrème te gebruiken. Zo voorkomt u dat de nagel opnieuw geïnfecteerd raakt. Houd er rekening mee dat na deze behandelingen de schimmel niet meteen is verdwenen. Uiteindelijk duurt het zeker 9 tot 12 maanden voordat de schimmel volledig uit de nagel is gegroeid én er een gezonde nagel voor in de plaats is gekomen.

Meer informatie over de lasertherapie voor schimmelnagels

Wilt u meer weten over het behandelen van schimmelnagels? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.