Steelwratten (Fibromen)

Fibromen zijn goedaardige huidgezwellen. Ze zijn langwerpig van vorm en zien eruit als een soort steeltje aan de huid, vandaar de naam steelwratjes. Ze komen vaak voor op plaatsen waar veel wrijving is, bijvoorbeeld: de hals, de liezen en de oksels.

Hoe ontstaan fibromen?

In de meeste gevallen ontstaan steelwratjes spontaan, maar ze kunnen ook het gevolg zijn van een wondje dat niet goed is genezen. Ook het contact met kleding of sieraden kan een oorzaak zijn.

Behandelen met lasertherapie

De huidtherapeut behandelt steelwratjes met behulp van lasertherapie. De Iridex Varilite laser verschroeit het wratje, waarna het van de huid loskomt. Gemiddeld zijn er 1 of 2 behandelingen nodig om een steelwratje te verwijderen. Tussen deze behandelingen zit een periode van 4 weken.

Waarom geen stikstof?

Normaal worden wratten behandeld met behulp van vloeibaar stikstof. Deze stof bevriest het wratje, waardoor het van de huid loskomt. Onze huidtherapeut raadt af deze methode te gebruiken bij steelwratjes op goed zichtbare plaatsen. Dit om eventuele littekens te voorkomen.

Meer informatie over fibromen

Wilt u meer weten over de behandeling van steelwratten? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.