Striae

Heeft u last van striae en wilt u deze graag laten behandelen? Bij Zeelandcare kan dit door middel van lasertherapie. Striae ontstaat wanneer een lichaamsdeel sneller groeit dan de huid kan bijhouden. Hierdoor scheurt het onderhuids bindweefsel. Dit is niet pijnlijk, maar wordt door veel mensen als ontsierend ervaren.

Kenmerken huidstriemen

De scheurtjes in het onderhuids bindweefsel zijn aan de oppervlakte zichtbaar als strepen. In het begin zijn deze strepen paars-rood van kleur, maar na enige jaren blijven er witte littekens over. 

De behandeling van striae

Onze huidtherapeut behandelt striae met behulp van de Palomar Fractional Laser. Met deze laser brengt zij stralen in de huid waardoor een warmtekolom ontstaat. Deze warmtekolom zorgt voor de aanmaak van nieuwe huidcellen en een verhoogde collageen productie. Hierdoor zullen de striemen vervagen. 

Verdwijnen de huidstriemen helemaal?

Om de huidstriemen zichtbaar te verminderen zijn er veel behandelingen nodig. Het aantal behandelingen bepaalt de huidtherapeut op basis van de ernst van de striae. Het volledig verwijderen van de huidstriemen is helaas niet mogelijk. Over het algemeen kunnen huidstriemen met 40 tot 60% verminderen.

Kunt u striae voorkomen?

Helaas is er niet zoveel dat u kunt doen om huidstriemen te voorkomen. Bij zwangerschap heeft iedereen een verhoogde kans op striae. Ook in de pubertijd is er een verhoogde kans op striae door de groeispurt waar sommige pubers mee te maken krijgen. Mensen die in een korte tijd veel aankomen, zijn een derde risicogroep. Huidstriemen zullen nooit helemaal verdwijnen, maar na verloop van tijd worden ze wel minder zichtbaar. U kunt zelf wel een crème gebruiken om de huid soepel te houden. Een flexibele huid rekt makkelijker mee wanneer er sprake is van grote groei in een korte tijd.

Meer informatie over de lasertherapie van striae

Wilt u meer weten over de behandeling van striae door middel van lasertherapie? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.