Wijnvlek

Heeft u een wijnvlek en wilt u deze graag laten behandelen? Bij Zeelandcare bent u verzekerd van de juiste behandelmethode. Voor het vervagen van uw wijnvlek werkt de huidtherapeute nauw samen met een medisch tatoeëerder. Wij bieden hierdoor zowel een behandeling door lasertherapie als door medische tatoeage.

De aandoening

Een wijnvlek (naevus flammeus of port-wine stain) is een aangeboren vaatafwijking. Op de plaats van de wijnvlek zijn de bloedvaatjes in uw huid groter/uitgezet, waardoor er meer bloed doorstroomt. Dit uit zich in een roze tot paarse verkleuring. Bij de geboorte is een wijnvlek vaak roze en vlak. Met het ouder worden kan de wijnvlek paarser van kleur en dikker worden, dit omdat de bloedvaatjes blijven uitzetten. 

Mogelijkheden voor behandeling wijnvlekken

Tegenwoordig is er meer mogelijk dan het alleen camoufleren van een wijnvlek. Een wijnvlek zal nooit vanzelf verdwijnen en kan behandeld worden door middel van lasertherapie of het aanbrengen van een medische tatoeage.

Behandeling met lasertherapie

Het aantal behandelingen verschilt per persoon. Tijdens het eerste consult met de huidtherapeut krijgt u een uitgebreid advies over de behandeling en het verwachte aantal behandelingen. Houd er wel rekening mee dat het effect van lasertherapie voor iedereen anders is. Sommige wijnvlekken zullen dankzij de lasertherapie zo goed als verdwijnen, terwijl bij andere vlekken het resultaat gering is. Het is dan belangrijk dat u niet eindeloos door de huidtherapeute behandeld wordt. Een andere oplossing bij Zeelandcare voor het vervagen van een wijnvlek is een permanente camouflage door een medische tatoeage.

Meer informatie over lasertherapie van een wijnvlek

Wilt u meer weten over het laten behandelen van een wijnvlek? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.