Pijncentrum

Score
Bekijk beoordelingen

Pijn is een ingewikkeld verschijnsel. Patiënten met chronische pijn ondervinden niet alleen lichamelijke klachten, maar ook psychische klachten in het dagelijks leven. Het is voor patiënten daarom van belang om te weten waar de pijn vandaan komt. Wat de oorzaak zou kunnen zijn. En vooral op welke manier de pijn te bestrijden of verlichten is. Het behandelen en onderzoeken van patiënten met pijnklachten gebeurt in één van de twee pijncentra van Zeelandcare. U kunt voor uw pijnbehandeling terecht in Vlissingen of in Zierikzee.

Soorten pijn

Er bestaan verschillende soorten pijn. Wij maken onderscheid tussen twee soorten: acute en chronische pijn. Acute pijn kan heftig en onaangenaam zijn. Maar het heeft een duidelijke beschermende functie. U ervaart acute pijn wanneer u bijvoorbeeld valt. Een andere soort pijn is langdurige of chronische pijn. Chronische pijn heeft geen waarschuwings- of herstelfunctie meer. Chronische pijn ontstaat door een verstoorde werking van de zenuwen.

Uw behandelroute in het pijncentrum

De pijncentra van Zeelandcare zijn opgezet in samenwerking met het Erasmus MC. Ons streven is dat u in het pijncentrum binnen 2 weken terecht kunt voor een eerste afspraak. In het pijncentrum vindt u twee pijnartsen, een pijnverpleegkundige en pijnassistentes. De pijnartsen hebben regelmatig overleg met huisartsen en andere specialisten om vanuit verschillende perspectieven naar het pijnverschijnsel te kijken.

Tijdens uw eerste bezoek zal de pijnarts een persoonlijk behandelplan met u opstellen. Wij streven naar de beste behandeling voor elke patiënt. Dit kan ook in samenwerking met andere disciplines zijn. Binnen de muren van de Victoriakliniek, het MWCZ en de Zorgboulevaart worden de spreekuren, behandelingen en ingrepen op de operatiekamers gedaan door de pijnarts. Na een behandeling wordt u opgevangen in een comfortabele stoel op onze aftercare kamer. Of indien nodig op een bed in het Buurtzorg Pension of het zorghotel van Zorgstroom. Daar wordt u begeleid door een deskundig verpleegkundige.

De neurostimulatie ervaring van Esmeralda

Esmeralda kreeg vier jaar geleden te kampen met een heftige pijn in haar onderrug. Via haar huisarts kwam ze achtereenvolgens terecht bij de fysiotherapeut en manuele therapeut. Uiteindelijk leek een hernia-operatie de oplossing te bieden, maar na twee weken met minder pijn keerde de pijn versterkt terug. Na ruim vier jaar pijn, was haar dagelijks leven ondertussen ingrijpend veranderd.

Lees het hele verhaal