Armlift

Heeft u last van slappe en hangende bovenarmen? Naarmate u ouder wordt, neemt de elasticiteit van de huid af en kan deze gaan hangen. Dit kan voor u een esthetisch probleem zijn, maar er kunnen ook irritaties in de huidplooien ontstaan. Onze plastisch chirurgen kunnen slappe en hangende armen corrigeren met een armlift.

De armlift

Voor de armlift tekent de plastisch chirurg het operatiepatroon op uw armen met een watervaste stift. De plastisch chirurg behandelt u onder narcose. Allereerst maakt hij een ellipsvormige snede aan de onderzijde van uw bovenarm en neemt de overtollige huid weg. Vervolgens sluit de plastisch chirurg de wonden met oplosbare hechtingen. De gehele operatie, inclusief voorbereiding, duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

Na de armlift

Uw armen zijn na de ingreep verbonden. Onder dit verband komen twee slangetjes vandaan. Dit zijn de drains. Een drain is een slangetje met een opvangflesje eraan en vangt eventueel wondvocht en bloed op. Als u voldoende bent hersteld, kunt u dezelfde dag nog naar huis. Het is wel verstandig onder begeleiding naar huis te gaan. Nadat u bent ontwaakt uit de narcose, bent u niet in staat om auto te rijden. 

Tijdens de eerste controle verwijdert de plastisch chirurg de eventueel aangebrachte drains. Mochten de opvangflesjes nog teveel vocht bevatten, dan stellen wij het verwijderen een dag uit. De hechtingen die door de plastisch chirurg in de huid zijn aangebracht, lossen vanzelf op.

Het resultaat van de armlift is direct zichtbaar. Wel is het resultaat enigszins vertekend doordat de armen na de armlift nog gezwollen zijn. Uw armen zullen door wondvocht en bloeduitstortingen nog een tijdje hard en onregelmatig aanvoelen. Verder zullen uw littekens in het begin vooral erg trekken.

Waar moet u rekening mee houden?

U mag de eerste dagen geen lichamelijk inspanningen verrichten. Wanneer u hier wel weer toe in staat bent, merkt u vanzelf. Al met al moet u het twee weken rustig aan doen om de armen te laten herstellen. Het duurt zes weken voordat u weer mag sporten of zware lichamelijke arbeid kunt verrichten. Tillen raden wij u de eerste zes weken sterk af.

Tijdens de eerste drie weken na de operatie dient u dag en nacht een speciaal drukpak te dragen. Om de littekens soepeler te maken, kunt u het behandelde gebied masseren met een crème of lotion. U kunt hiermee beginnen zodra er geen verband meer om de wonden zit.

Meer informatie over een armlift

Wilt u meer weten over een armlift? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.