Borstvergroting

Overweegt u een borstvergroting? Door borstprothesen kunt u vollere en grotere borsten krijgen. Maar ook voor het corrigeren van borsten die zijn verslapt door zwaartekracht, zwangerschap of schommelingen in het lichaamsgewicht is een borstvergroting een geschikte ingreep.

Borstprothesen

Bij een borstvergroting kunt u kiezen voor ronde of druppelvormige borstprothesen. Ronde borstprothesen geven uw gehele borst een rond aanzien. Deze ronding neemt door de zwaartekracht en het ouder worden na verloop van tijd iets af. Druppelvormige prothesen vormen de oorspronkelijke lijnen van uw borst. Deze prothesen lijken over het algemeen meer natuurlijk.

De borstvergroting

U ondergaat de borstvergroting onder narcose. De plastisch chirurg maakt een snede onder de borst in de borstplooi. Hierlangs brengt de plastisch chirurg de borstprothese in. Afhankelijk van uw lichaamsbouw gebeurt dit onder of boven de borstspier. De plastisch chirurg besteedt bij het positioneren veel aandacht aan symmetrie tussen beide borsten. De plastisch chirurg sluit de wonden met oplosbare hechtingen. De gehele operatie, inclusief voorbereiding, duurt ongeveer twee uur.

Na de borstvergroting

Uw borsten zijn na de ingreep verbonden. Onder dit verband komen meestal twee slangetjes vandaan. Dit zijn de drains, die eventueel bloed en wondvocht afvoeren. Wanneer u voldoende bent hersteld, mag u dezelfde dag nog naar huis. Wij raden u aan de eerste week na thuiskomst hulp te regelen. U heeft redelijk wat tijd nodig om weer de oude te worden.

Het resultaat van de uitgevoerde borstvergroting is direct zichtbaar. Wel is het resultaat enigszins vertekend. Dit komt doordat uw borsten gezwollen zijn. In sommige gevallen zijn de borsten ingetaped. Dan kunt u het werkelijke resultaat pas na een week zien. Er kunnen lichte bloeduitstortingen aanwezig zijn. Deze verdwijnen vanzelf weer.

U mag de eerste dagen geen lichamelijke inspanningen verrichten. U merkt zelf wanneer u hier weer aan toe bent. Al met al duurt het gemiddeld drie weken voordat u de meeste van uw dagelijkse werkzaamheden weer kunt hervatten. Het duurt zes weken voordat u weer kunt gaan sporten of zware lichamelijk arbeid kunt verrichten. Zaken als bukken, tillen en het heffen van de armen boven het hoofd moet in de tussenliggende periode zoveel mogelijk vermijden.  

Waar moet u rekening mee houden?

Tijdens de eerste zes weken na de borstvergroting dient u dag en nacht een beha zonder beugels te dragen. Hiervoor raden wij een goed passende en stevige sportbeha aan. Zorg ervoor dat u deze beha bij heeft op de dag van de operatie. Het is raadzaam deze beha ook na de eerste zes weken bij het sporten te dragen. Soms plaatst de plastisch chirurg de prothesen onder de borstspier. In dit geval moet u de eerste zes weken tevens een speciale bandage over uw beha dragen. Deze bandage moet u voor de operatie zelf aanschaffen. 

Meer informatie over een borstvergroting

Wilt u meer weten over een borstvergroting? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.