Buikwandcorrectie

Heeft u last van overtollige en slappe huid op uw buik? Dit kan ontstaan door een zwangerschap, aanzienlijk gewichtsverlies of een afname van de huidelasticiteit naarmate u ouder bent geworden. Dankzij een buikwandcorrectie krijgt uw buik weer een strakker en beter aanzien. Een buikwandcorrectie is echter geen middel om af te slanken. U krijgt het beste resultaat wanneer u op gewicht bent en goed getrainde buikspieren heeft.

Mini buikwandcorrectie

Wanneer enkel in het gebied van de onderbuik huid- en/of vetoverschot is ontstaan, voldoet een mini buikwandcorrectie. Dit is een kleinere, minder ingrijpende operatie dan de klassieke buikwandcorrectie. De plastisch chirurg voert een mini buikwandcorrectie (mini abdomino) doorgaans uit onder narcose. In sommige gevallen kan de correctie ook onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.

De buikwandcorrectie

Wanneer er over een groter gebied huid- en/of vetoverschot is ontstaan, raadt de plastisch chirurg een reguliere buikwandcorrectie aan. U ondergaat de buikwandcorrectie onder narcose. De plastisch chirurg maakt een horizontale snede boven de schaamheuvel. Zo kan het overtollige vet- en huidweefsel worden verwijderd. Wanneer nodig versterkt de plastisch chirurg de uitgerekte buikspieren met hechtingen. Tenslotte hecht de plastische chirurg de navel op een nieuwe plaats in. Wanneer u de buikwandcorrectie combineert met liposuctie, voert de plastisch chirurg deze gelijktijdig uit. De ingreep, inclusief voorbereiding, ongeveer anderhalf à twee uur.

Combinaties van behandelingen

Voor een optimaal resultaat kunt u een buikwandcorrectie combineren met een liposuctie van de buik. Endermologiebehandelingen (LPG) hebben een gunstige invloed op het genezingsproces, waardoor de huid ook sneller strak en mooi wordt.

Na de buikwandcorrectie

Uw buik is na de ingreep verbonden. Tevens draagt u een speciale step-in. Deze step-in dient u van te voren aan te schaffen en mee te nemen. U ligt met gebogen knieën in bed om spanning op de wondranden te voorkomen. Onder het verband komen meestal twee slangetjes vandaag. Dit zijn de drains. Deze voeren bloed en eventueel wondvocht af.

Het resultaat van de buikwandcorrectie is direct zichtbaar. Het resultaat is wel wat vertekend. Dit doordat uw buik gezwollen is en er bloeduitstortingen op uw buik zichtbaar zijn. Uw buik zal hierdoor een tijdje hard en onregelmatig aanvoelen en de littekens trekken. In sommige gevallen is de buik ingetaped ter ondersteuning. Door de narcose is het goed mogelijk dat u vermoeid wakker wordt. Wij raden u aan iemand te regelen die u thuis kan brengen.

Waar moet u rekening mee houden?

U mag de eerste dagen geen lichamelijke inspanningen verrichten. De eerste drie weken dient u de step-in dag en nacht te dragen. Wanneer u de buikwandcorrectie combineert met een liposuctie of het behandelde gebied langdurig gezwollen blijft, moet u deze step-in zes weken langer dragen. Al met al duurt het gemiddeld twee weken voordat u de meeste van de dagelijkse werkzaamheden weer kunt hervatten. Tillen en persen is de eerste zes weken niet toegestaan, zeker niet als de buikspieren zijn gehecht. Ook zwaar lichamelijk werk en sporten is pas na zes weken toegestaan. Het is raadzaam om dan de step-in te dragen.

Meer informatie over een buikwandcorrectie (abdomino)

Wilt u meer weten over een buikwandcorrectie (abdomino)? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.