Couperosebehandeling

Heeft u last van duidelijk zichtbare bloedvaatjes in de huid? Op de wangen of op uw neus? Couperose is een huidprobleem wat toeneemt in de loop der jaren. U kunt couperose herkennen aan kleine, gesprongen haarvaatjes onder de huid waardoor er een rode blos ontstaat.

Ontstaan couperose

Naarmate u ouder wordt, neemt de elasticiteit van de bloedvaatjes af. Deze vernauwen en verwijden niet meer automatisch en blijven vaak verwijd. Deze verwijde rode bloedvaatjes schemeren door de huid en leiden tot couperose. Couperose is vaak erfelijk bepaald, waardoor het moeilijk te voorkomen is en kan verergeren door weersomstandigheden, aanleg en leefomstandigheden.

De behandeling van couperose

De plastisch chirurg behandelt de couperose met kleine naaldjes. Afhankelijk van het te behandelen gebied duurt de behandeling vijf minuten tot een half uur. Na de behandeling krijgt u een afspraak mee voor controle. Hierna mag u direct naar huis.

Tijdens de behandeling voelt u kleine prikjes in de huid. De pijn is afhankelijk van het te behandelen gebied. De meeste patiënten ervaren couperose als een nauwelijks pijnlijke behandeling en vindt daarom plaats zonder verdoving.

Na de behandeling van couperose

Na de behandeling kan uw huid rood en geïrriteerd aanvoelen. In enkele gevallen kunnen er ook kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na ongeveer tien dagen. Na twee weken is het effect van de couperosebehandeling zichtbaar. Bij uitgebreide couperose is één behandeling soms niet voldoende en kunnen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn.

Combinatie van behandelingen

Niet alleen de plastisch chirurg is een specialist die couperose behandelt. Ook de huidtherapeut behandelt couperose met behulp van lasertherapie. Welke behandeling voor u het meest geschikt is, bespreken zij in overeenstemming samen met u. Zo bent u ervan verzekerd dat u de juiste behandeling door de juiste specialist ontvangt.

Meer informatie over de couperosebehandeling

Wilt u meer weten over de couperosebehandeling? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.