Dijbeenlift

Heeft u last van overtollige slappe huid aan de binnenzijde van de bovenbeen? Naarmate u ouder wordt, neemt de elasticiteit van de huid af en kan deze gaan hangen. Dit kunt u minder mooi vinden, maar u kunt ook last hebben van irritaties in de huidplooien. Met een dijbeenlift corrigeert de plastisch chirurg slappe en hangende bovenbenen.

De dijbeenlift

U ondergaat de dijbeenlift onder narcose. De plastisch chirurg maakt een ellipsvormige snede in de lies, en wanneer nodig, verticaal op het bovenbeen. De plastisch chirurg neemt via deze snede de overtollige huid weg. Wanneer u de ingreep combineert met liposuctie, wordt deze gelijktijdig uitgevoerd. De gehele operatie duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

Na de dijbeenlift

Uw benen zijn na de ingreep verbonden in een speciaal drukpak. Dit drukpak moet u zelf aanschaffen. Onder dit verband komen twee slangetjes vandaan. Dit zijn de drains. Deze vangen eventueel wondvocht en bloed op. Een dag na de operatie verlaat u de kliniek en krijgt u een afspraak mee voor controle. Wij raden u aan iemand te regelen die u naar huis kan brengen en de eerste dagen in huis helpt.

Het resultaat van de uitgevoerde dijbeenlift is direct zichtbaar. Het resultaat is wel enigszins vertekend. Dit komt doordat het behandelend gebied nog gezwollen is. Door deze zwelling voelen de benen hard en onregelmatig aan. Ook kunnen uw littekens behoorlijk trekken. Dit duurt ongeveer zes weken.  

Combinatie van behandelingen

Om de genezing te bevorderen, kunt u een dijbeenlift combineren met endermologie (LPG) voor en na de behandeling. Endermologie zorgt ervoor dat uw huid eerder in de gewenste conditie raakt en wordt toegepast totdat u tevreden bent. Voor een optimaal esthetisch resultaat kunt u ervoor kiezen om een dijbeenlift te combineren met liposuctie.

Waar moet u thuis rekening mee houden?

U mag zelf de eerste dagen geen lichamelijke inspanningen verrichten. De eerste drie weken dient u het speciale drukpak dag en nacht te dragen. Wanneer u de dijbeenlift combineert met liposuctie. Of de zwelling blijft aanhouden, moet u het drukpak in totaal nog negen weken dragen.

Al met al duurt het twee weken voordat u de meeste van uw dagelijkse werkzaamheden weer kunt hervatten. Hurken en spreiden van de benen is de eerste zes weken niet toegestaan. Zwaar lichamelijk werk en sporten is pas na zes weken toegestaan.

Meer informatie over een dijbeenlift

Wilt u meer weten over een dijbeenlift? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.