Facelift

Een facelift zorgt ervoor dat de contouren van het aangezicht weer glad worden. Een facelift heeft vaak als doel om er weer jonger en vitaler uit te zien. Met een facelift kan de plastisch chirurg bijvoorbeeld hamsterwangen en plooien vanaf de neus corrigeren. Tijdens een persoonlijk consult met één van onze plastisch chirurgen bespreekt u de mogelijkheden om de contouren van uw gezicht te verbeteren.

De facelift

De plastisch chirurg voert de facelift uit onder plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg verdooft uw gezicht met kleine prikjes. Deze kunnen even gevoelig zijn. Tijdens de ingreep maakt de plastisch chirurg allereerst een snede voor het oor langs, vanaf de haargrens tot het begin van de kaak. Het onderliggende steunweefsel, dat bestaat uit vet en spieren, wordt verstevigd met een aantal hechtingen. Hierna neemt de plastisch chirurg het teveel aan huid weg. In sommige gevallen kan op dit punt de plastisch chirurg ook onderoogleden corrigeren. De huid wordt tot slot weer netjes dichtgehecht. De gehele behandeling duurt ongeveer twee tot drie uur.

Na de facelift

Na de facelift voelt uw gezicht waarschijnlijk pijnlijk aan. Ook kunt u last hebben van zwellingen en bloeduitstortingen. Deze trekken binnen ongeveer een week vanzelf weg. Wij raden u aan om de eerste dag het behandelde gebied te koelen om de zwelling tegen te gaan. Zorg ervoor dat de huid niet in direct contact komt met het ijs. Verder is het aan te raden de eerste nachten met een extra kussen te slapen.

Het ondersteunende verband dient u de eerste week na de operatie dag en nacht te dragen. Dit ondersteunende verband zorgt voor bescherming en ondersteuning van het behandelde gebied en gaat de zwelling tegen. De pleistertjes die zijn aangebracht dient u te laten zitten tot de eerste controle. Let erop dat de pleistertjes droog blijven.

Wij raden het af de eerste week te bukken en tillen. Dit omdat er dan teveel druk op het behandelend gebied komt te staan. De eerste maand dient u lichamelijk zwaar werk en sporten te vermijden.

Combinatie van plastisch chirurgische behandelingen

De plastisch chirurg kan een facelift mogelijk combineren met een ooglidcorrectie en liposuctie van de hals. Hierdoor zal uw blik nog meer verfrissen en bereikt u het optimale resultaat voor een jonger uiterlijk.

Meer informatie over een facelift

Wilt u meer weten over een facelift? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.