Halslift

Stoort u zich aan tekenen van uitzakkingen in de hals? Deze kunt u bij Zeelandcare laten corrigeren door een halflift. De plastisch chirurg van Zeelandcare verstevigt het steunweefsel en de spieren die onder de huid van uw hals liggen. Met als resultaat een stakkere hals en minder overtollige huid.

Hoe ontstaat een uitzakking in de hals?

In de loop van de jaren vermindert de elasticiteit van de huid. Hierdoor zakt de huid uit en toont deze minder strak. Een halslift corrigeert deze verzakking en maakt uw hals opnieuw strak. Het kan zijn dat er een combinatie met andere behandelingen nodig is om een optimaal resultaat te behalen. Bedenk wel dat ook na de halslift het natuurlijke verouderingsproces niet stopt.

De plastisch chirurg kan een halslift zowel onder plaatselijke verdoving als onder narcose uitvoeren. Dit hangt af van de omvang van de uit te voeren ingreep.

Een mini halslift onder plaatselijke verdoving

De plastisch chirurg verdooft uw gezicht en hals met kleine prikjes. Deze kunnen even gevoelig zijn. Wanneer enkel de voorzijde van de hals is verslapt, hoeft de plastisch chirurg alleen dit gebied te behandelen. Hiervoor maakt de plastisch chirurg een kleine snede onder uw kin. De plastisch chirurg verstevigt het steunweefsel en de onderliggende spieren. Daarna verwijdert hij het teveel aan huid en hecht de huid netjes in meerdere lagen vast. De gehele behandeling duurt ongeveer één uur.

Een halslift onder plaatselijke verdoving

De plastisch chirurg maakt allereerst een snede rond de oorlel, via de haarlijn naar het achterhoofd. De huid kan zo worden losgemaakt van de onderliggende weefsellaag. De plastisch chirurg verstevigt het steunweefsel en de onderliggende spieren. Vervolgens legt hij de losgehaalde huid over de gelifte onderlaag. Hij verwijdert het teveel aan huid en hecht tenslotte de huid netjes in meerdere lagen vast. De gehele behandeling duurt ongeveer twee uur.

Een halslift onder narcose

Een halslift onder narcose vindt op dezelfde manier plaats als een halslift onder plaatselijke verdoving. Behalve dat bij een halslift onder narcose ook liposculptuur van de hals kan plaatsvinden. Liposculptuur is het verwijderen van overtollig vet. In dit geval maakt de plastisch chirurg een sneetje onder de kin. Deze kleine snede is slechts drie tot vijf millimeter groot. Na genezing is het sneetje nauwelijks zichtbaar. Om het vet makkelijk op te kunnen zuigen, brengt de plastisch chirurg een vloeistof in op de te behandelen plaats. Deze vloeistof zorgt voor een tijdelijke vernauwing van de bloedvaten en bevat eveneens een pijnstillend middel.

Na de halslift

Na afloop van de halslift wordt uw hals nog enige tijd gekoeld om de zwelling en bloeding te verminderen. Na het koelen krijgt u drukkleding aan. Deze kleding moet u zelf aanschaffen en meenemen naar de behandeling.

Bij een behandeling onder plaatselijke verdoving mag u een half uurtje na de ingreep meestal weer naar huis. Mits u zich goed voelt. Wij raden u aan om onder begeleiding terug naar huis te keren.

Als de operatie onder narcose zonder complicaties is verlopen, kunt u dezelfde dag nog naar huis. Wij raden u aan onder begeleiding naar huis te gaan. Nadat u bent ontwaakt uit de narcose, bent u niet in staat om auto te rijden.

Na de ingreep is het goed mogelijk dat u zich ongemakkelijk voelt doordat uw gezicht verdoofd en gezwollen is.

Waar moet u thuis rekening mee houden

Het is raadzaam de eerste nachten met een extra kussen te slapen. Het ondersteunende verband dient u de eerste week na de operatie dag en nacht te dragen. De tweede week hoeft u het verband alleen ’s nachts nog te dragen. De pleistertjes die zijn aangebracht dient u te laten zitten tot de eerste controle. Let erop dat de pleistertjes droog blijven.  De eerste weken dient u zwaar lichamelijk werk en sporten te vermijden. Na de eerste week kunt u lichte werkzaamheden hervatten. Na vier tot zes weken mag u langzaam weer beginnen met sporten. Om de littekens soepeler te maken, kunt u het gebied masseren met een crème of lotion.

Meer informatie over een halslift

Wilt u meer weten over een halslift? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.