Kincorrectie

Wanneer het profiel van uw gezicht niet kloppend lijkt, kan een kincorrectie verbetering bieden. Bij een kincorrectie bereikt de plastisch chirurg met een kleine verandering vaak een grote verbetering.

De plastisch chirurg kan een onderontwikkelde of terugwijkende kin corrigeren. Maar ook het aangezicht van een te grote neus kan verzacht worden door het laten plaatsen van een kinimplantaat. De plastisch chirurg kan een kincorrectie uitvoeren in combinatie met een neuscorrectie, halslift, MACS-lift of liposuctie van de hals voor het behalen van een uiterst fraai eindresultaat.

De kincorrectie

De plastisch chirurg voert de kincorrectie uit onder plaatselijke verdoving. Hiervoor verdooft hij uw kin met kleine prikjes. Deze kunnen even gevoelig zijn. Voor het corrigeren van een terugwijkende of onderontwikkelde kin maakt de plastisch chirurg via een sneetje onder de kin of in de mond ruimte op de plaats waar de prothese moet komen. Hierna wordt de prothese, welke bestaat uit een klein voorgevormd silliconenkussentje, geplaatst. Voor de correctie van een teveel aan uitstekende kin, verwijdert de plastisch chirurg via de gemaakte snede het teveel aan kaakbot. De snede wordt uiteindelijk gesloten met dunne hechtingen. De gehele behandeling duurt ongeveer één uur.

Na de kincorrectie

De plaatselijke verdoving is na één tot twee uur uitgewerkt. Het resultaat van de kincorrectie is direct zichtbaar. Wel is dit nog enigszins vertekend doordat de kin gezwollen is. Ook kunnen er bloeduitstortingen aanwezig zijn.

Deze verdwijnen na ongeveer een week vanzelf. Na de ingreep kan ook een verminderd gevoel in de onderlip ontstaan. Eten en slikken kan gevoelig zijn de eerste dagen. Verder is het aan te raden om de eerste nachten met een extra kussen te slapen.

Het ondersteunende verband dient u de eerste week na de operatie dag en nacht te dragen. Dit verband zorgt voor bescherming van het behandelde gebied en gaat eventuele verschuiving van het implantaat tegen. De pleistertjes die zijn aangebracht dient u te laten zitten tot de eerste controle. Let erop dat de pleistertjes de eerste drie dagen droog blijven. De eerste weken dient u lichamelijk zwaar werk en sporten te vermijden. Na de eerste week kunt u lichte werkzaamheden hervatten. Na twee weken kunt u langzaam weer beginnen met wandelen en fietsen. Na vier tot zes weken mag u langzaam weer gaan sporten.

Meer informatie over een kincorrectie

Wilt u meer weten over een kincorrectie? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.