Liposuctie

Heeft u last van een vetophoping die lastig is te verminderen? Zelfs met het volgen van een dieet of door vaker te gaan sporten? Lokale vetophoping komt zowel voor bij mensen met overgewicht als mensen die op hun streefgewicht zitten. Liposuctie is een oplossing om plaatselijk overtollig vet te verwijderen.

De plastisch chirurg verbetert met liposuctie de contouren van uw lichaam. Liposuctie is echter géén middel om af te vallen. Ook onregelmatigheden in de huid, als cellulitis, zullen niet verminderd worden.

Welke resultaten geeft liposuctie?

Liposuctie is geschikt voor lokale vetophopingen. Op de onderkin, borst (man), armen, rug (onderkant en zijkant), buik, heupen en binnenzijden van bovenbenen en knieën. Het definitieve resultaat van liposuctie is drie maanden na de behandeling zichtbaar. Wanneer u na de behandeling op gewicht blijft is liposuctie een ingreep met een blijvend positief effect.  

Om de huid optimaal voor te bereiden, kiest u voor een combinatie van liposuctie met endermologiebehandelingen (LPG). Deze combinatie zorgt ervoor dat de huid sneller geneest en eerder strak en mooi wordt na de operatie.

De liposuctie

U ondergaat de liposuctie onder narcose. De plastisch chirurg maakt kleine sneetjes in het te behandelen gebied om de zuigbuizen door te laten. Deze sneetjes zijn slechts 3 tot 5 millimeter groot zijn na genezing nauwelijks nog zichtbaar. Om het vet gemakkelijker op te zuigen, brengt de plastisch chirurg eerst een vloeistof in. Deze vloeistof zorgt voor een tijdelijke vernauwing van de bloedvaten en bevat tevens een middel dat pijnstillend werkt. Hierdoor gaat de ingreep nauwelijks gepaard met bloedverlies en heeft u weinig last van napijn. De gehele ingreep duurt gemiddeld één tot twee uur.

Na de liposuctie

Het behandelde gebied is na de ingreep verbonden in een speciaal drukpak. Dit drukpak dient u zelf van te voren aan te schaffen en mee te nemen naar het ziekenhuis. Als de operatie zonder complicaties is verlopen, mag u dezelfde dag nog naar huis.

Het resultaat van de uitgevoerde correctie is direct zichtbaar. Het resultaat is wel wat vertekend doordat het behandelde gebied nog gezwollen is. Door de narcose is het goed mogelijk dat u vermoeid wakker wordt. Wij raden u aan iemand te regelen die u thuis kan brengen.

Waar moet u thuis rekening mee houden?

U mag de eerste dagen geen lichamelijke inspanningen verrichten. De eerste zes weken na de liposuctie dient u dag en nacht speciale drukkleding te dragen. Sporten en zwaar lichamelijk werk is de eerste zes weken niet toegestaan. Wanneer u het sporten na zes weken hervat, is het raadzaam de drukkleding te dragen.

Meer informatie over een liposuctie

Wilt u meer weten over een liposuctie? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.