Littekens of moedervlekken

Een litteken blijft altijd enigszins zichtbaar. Deze zichtbaarheid kan door middel van plastische chirurgie wel verminderd worden. Zo kan de plastisch chirurg het litteken in sommige gevallen evenwijdig aan of in een bestaande rimpel leggen. Onze plastische chirurgen beoordelen uw litteken en de oplossing hiervoor individueel.

De behandeling van littekens

De plastische chirurg kan een correctie uitvoeren als het litteken bleek en soepel is. Het litteken moet dus minstens een jaar oud zijn. In dit jaar ontwikkelt het litteken zich meestal gunstig en is een correctie vaak al niet meer nodig.

De behandeling van moedervlekken

Moedervlekken kunnen door middel van plastische chirurgie worden verwijderd. Redenen om een moedervlek te willen laten verwijderen zijn vaak opvallendheid, jeuk en verandering van kleur en grootte. Onrustige moedervlekken kunnen wij naar het laboratorium sturen voor onderzoek.

Het behandelen van littekens of moedervlekken

De plastisch chirurg verdooft het litteken of de moedervlek met kleine prikjes. Deze kunnen even gevoelig zijn. Vervolgens maakt de plastisch chirurg het operatiegebied schoon met een desinfectans en dekt het gezicht af met steriele doeken. De plastisch chirurg corrigeert het litteken of verwijdert de moedervlek en sluit de huid met fijne, niet-oplosbare, hechtingen. De gehele ingreep duurt ongeveer 20 minuten. Een half uur na de ingreep kunt u naar huis.

Na de behandeling

Het behandelde gebied is na de ingreep licht gezwollen en kan pijnlijk zijn. Een paracetamol is voldoende pijnstillend hiertegen. U kunt ook een koud kompres op het behandelde gebied houden. Let op dat het ijs niet in direct contact komt met uw huid. Uw wondjes zijn afgedekt met kleine pleistertjes. Na één tot twee weken worden uw hechtingen verwijderd en is meestal ook de zwelling en verkleuring verdwenen. U kunt direct na de ingreep licht werk hervatten. Zwaar lichamelijk werk en sporten raden wij de eerste week af.

Combinatie van behandelingen

Niet alleen de plastisch chirurg is een specialist die littekens behandelt. Ook de huidtherapeut kan littekens verminderen met behulp van lasertherapie. Daarnaast vertoont de medisch tatoeëerder verbluffende resultaten door littekens te camoufleren met een medische tatoeage. Welke behandeling voor u het meest geschikt is, bespreken zij in overeenstemming samen met u. Zo bent u ervan verzekerd dat u de juiste behandeling door de juiste specialist ontvangt.

Meer informatie over littekens of moedervlekken

Wilt u meer weten over littekens of moedervlekken? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.