Neuscorrectie

Een kleine verandering van de neus kan vaak een groot effect hebben op uw gehele gezicht. De plastisch chirurg kan bij een neuscorrectie zowel de vorm van de neus als de grootte van de neus chirurgisch corrigeren.

De neuscorrectie

Een neuscorrectie vindt plaats onder narcose. De plastisch chirurg maakt een snede aan de binnenkant van de neusgaten of in het tussenneusschot. Hierna maakt de plastisch chirurg de neus in de gewenste vorm. Bij de meeste neuscorrecties verwijdert en vervormt de kaakchirurg het bot en kraakbeen. Wanneer de plastisch chirurg tevens de neusvleugels verkleint, verwijdert de plastisch chirurg stukjes huidweefsel aan de onderkant van de neusvleugel. Na de operatie krijgt u neustampons in uw neusgaten. En zo nodig een gipsspalkje op uw neus. De ingreep duurt inclusief voorbereiding ongeveer anderhalf tot twee uur. 

Na de neuscorrectie

Na de ingreep wordt u verplaatst naar de uitslaapkamer. Zodra u goed wakker bent, kunt u terug naar de afdeling. Als de operatie zonder complicaties is verlopen, mag u dezelfde dag nog naar huis. Het is wel verstandig onder begeleiding naar huis te gaan. Nadat u bent ontwaakt uit de narcose, bent u niet in staat om auto te rijden.

Het resultaat van de uitgevoerde neuscorrectie is direct zichtbaar. Het resultaat is wel enigszins vertekend doordat de neus is gezwollen. Deze zwelling kan nog enkele maanden aanhouden. Daarbij kan er ook een forse zwelling van beide oogleden ontstaan en kunnen deze blauw kleuren. Dit verdwijnt vanzelf na enkele dagen tot een week.

Wij adviseren u om na de ingreep enkele dagen absolute rust te nemen. Wandelen en fietsen zijn na een week weer toegestaan. Zware lichamelijke inspanning en zwaar tillen is de eerste maand na de ingreep absoluut niet aan te raden. Verder dient u de eerste paar maanden niet te doen aan contactsporten. Het risico dat de neus wordt beschadigd, is hierbij te groot.

Combinatie van plastisch chirurgische behandelingen

De plastisch chirurg kan een combinatie van een neuscorrectie en kincorrectie aanraden. Omdat deze beiden het profiel van het gezicht sterk beïnvloeden. Tijdens een eerste consult bepaalde de plastisch chirurg of een neus(punt)correctie bij u mogelijk is en of uw wensen haalbaar zijn.

Meer informatie over een neuscorrectie

Wilt u meer weten over een neuscorrectie? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.