Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een kleine ingreep met een groot corrigerend resultaat. Een ooglidcorrectie kan bijvoorbeeld een uitkomst bieden wanneer u last heeft van wallen, huidoverschot of hangende wenkbrauwen. Na een ooglidcorrectie ziet u er weer stralend, uitgeslapen en vaak jaren jonger uit.

Bekijk hier onze voorwaarden voor de bovenooglidcorrectie. 

De ooglidcorrectie

De plastische chirurg voert de ooglidcorrectie uit onder plaatselijke verdoving. Hiervoor worden uw ogen verdoofd met kleine prikjes. Deze kunnen even gevoelig zijn. Allereerst verwijdert de plastisch chirurg het teveel aan huid en vet rondom de oogleden. Voor de bovenste oogleden maakt de chirurg een sneetje in de natuurlijke plooi van het ooglid. Zo is het litteken later nauwelijks zichtbaar. Voor de onderoogleden maakt de plastisch chirurg een sneetje net onder de wimpers. In sommige gevallen is het enkel mogelijk om via de binnenzijde van de oogleden vet te verwijderen. De plastisch chirurg sluit de huid met fijne hechtingen. De gehele ingreep duurt ongeveer één uur voor enkel de boven- of onder oogleden.

Na de ooglidcorrectie

Wanneer u zich goed voelt, mag u na een half uur weer naar huis. Wij raden u aan iemand mee te nemen die u naar huis kan begeleiden. Uw zicht kan tijdelijk wat zijn verminderd, waardoor autorijden af te raden is. Na ongeveer één tot twee uur is de plaatselijke verdoving uitgewerkt. De lichte zwelling na de ingreep kan gevoelig zijn.

Na de ingreep is het resultaat van de ooglidcorrectie direct zichtbaar. Het resultaat is wel enigszins vertekend. Het gebied rondom de ogen is namelijk nog gezwollen en er kunnen bloeduitstortingen aanwezig zijn. Deze zullen na ongeveer een week verdwijnen. U kunt de zwelling tegengaan door een koud kompres tegen het behandelde gebied te houden. Let erop dat het ijs niet direct in contact komt met uw huid. De eerste week is het voor u wellicht fijn om een zonnebril te dragen. Uw huid en wimpers kunnen wat verdoofd aanvoelen. Dit herstelt vanzelf weer. 

Na één week worden uw hechtingen verwijderd en zijn de zwellingen en bloeduitstortingen zo goed als verdwenen. Als dit zo is, mag u weer make-up en contactlenzen dragen. Het is verstandig om de eerste twee dagen rustig aan te doen en niet voorover te bukken. Pas na een week kunt u rustig weer beginnen met sporten en het uitvoeren van lichamelijk zwaar werk.

Meer informatie over een ooglidcorrectie

Wilt u meer weten over een ooglidcorrectie? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.