Oorcorrectie

Het u of uw kind last van afstaande oren (flaporen) en wilt u hier graag wat aan laten doen? De plastisch chirurg kan afstaande oren corrigeren met behulp van een oorcorrectie.

Het corrigeren van flaporen

Afstaande oren worden veroorzaakt door een aangeboren misvorming van het kraakbeenskelet van de oorschelp. De plastisch chirurg streeft naar absolute symmetrie tussen beide oren. Helaas kan de plastisch chirurg dit niet altijd garanderen. Kraakbeen is een weerbarstig weefsel en kan terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm.

Corrigeren van flaporen

Het corrigeren van flaporen vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg verdooft de oren met kleine prikjes. Deze kunnen even gevoelig zijn. De plastisch chirurg maakt een snede achter het oor en corrigeert de vorm van het kraakbeenskelet via deze weg. Hierna hecht de plastisch chirurg de wonden en brengt het verband aan. De gehele correctie duurt ongeveer één uur.

Na de oorcorrectie

De eerste week na de behandeling kunt u er weinig presentabel uitzien. Uw oren zijn blauw en gezwollen. De bloeduitstortingen trekken vrij snel weer weg, maar de zwelling heeft hiervoor enkele weken nodig. Uw oren zullen de eerste maand dikker zijn dan normaal. De plastisch chirurg kan na een maand het uiteindelijke resultaat van de oorcorrectie beoordelen.

Het aangebrachte verband of de aangebrachte haarband dient u de eerste week na de operatie dag en nacht te dragen. De tweede en de derde week hoeft u deze alleen nog maar ’s nachts te dragen. Dit zodat het oor niet dubbel ligt op het kussen. Al na een week kunt u weer sporten. Wel is het belangrijk dat u hierbij de tweede en derde week na de operatie een brede haarband draagt die uw oren volledig bedekt.

Meer informatie over een oorcorrectie

Wilt u meer weten over een oorcorrectie? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.