Overmatige transpiratie

Stoort u zich aan overmatige transpiratie? Transpireren is een nuttige functie van het lichaam. Het houdt onze lichaamstemperatuur op peil door overtollige warmte af te voeren in vochtdeeltjes. Veel mensen ondervinden echter hinder van overmatige transpiratie. Een zweterig voorhoofd of klamme oksels, voeten of handen zijn vaak gehoorde problemen. Dit kan soms zo aanwezig zijn, dat het belemmerend werkt op sociaal verkeer.

Een oplossing voor overmatige transpiratie

Een oplossing voor overmatige transpiratie is inspuiting met botuline toxine. Dit reduceert de overmatige zweetproductie op het behandelde huidgebied met ongeveer 95%. De inspuiting heeft verder geen invloed op niet behandelde huidgebieden. Daar blijft de zweetproductie hetzelfde. De warmteregulatie en het uitscheiden van afvalstoffen door het lichaam blijft dus intact.

Welke gebieden kan de plastisch chirurg behandelen?

In principe kan de plastisch chirurg de inspuitingen toepassen op alle huidgebieden waar zweetproductie plaatsvindt. In de praktijk blijkt echter dat een behandeling met botuline toxine voornamelijk geschikt is voor overmatig zweten in de oksels. De meeste patiënten ervaren deze behandeling als niet pijnlijk. De behandeling van andere huidgebieden, bijvoorbeeld de handpalmen, wordt daarentegen als te pijnlijk ervaren.

De behandeling voor overmatige transpiratie

De plastisch chirurg dient met een zeer fijn naaldje de injecties toe in het te behandelen gebied. Eventueel kan vooraf een verdovende zalf worden aangebracht. De behandeling duurt twintig minuten. U mag na de behandeling direct naar huis.

Bij het behandelen van de oksels is een verdoving niet nodig. Een behandeling in dit gebied ervaren de meeste patiënten als nauwelijks pijnlijk. De behandeling van uw handen of voeten daarentegen kan erg pijnlijk zijn. Bij deze behandeling kunt u kiezen voor een plaatselijke verdoving of narcose.

Na de behandeling voor overmatige transpiratie

Na de behandeling met botuline toxine kan de huid wat rood en overgevoelig zijn. Dit verdwijnt vanzelf weer. Het is van belang dat u de eerste dagen het behandelde gebied goed schoonhoudt. Na een paar dagen is het effect van de behandeling duidelijk merkbaar en na twee weken is dit effect normaal. Een controle afspraak wordt na twee of drie weken gemaakt.

Meer informatie over overmatige transpiratie

Wilt u meer weten over overmatige transpiratie? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.