Schaamlipcorrectie

De binnenste schaamlippen van een vrouw kunnen verhoudingsgewijs groot zijn. Dit kan u minder mooi vinden, maar grote schaamlippen kunnen ook veel hinder veroorzaken. Bijvoorbeeld bij het fietsen, het dragen van strakke kleding en vrijen. Ook is het mogelijk dat uw schaamlippen een afwijkende vorm hebben gekregen of beschadigd zijn door een bevalling. De plastische chirurg kan grote schaamlippen corrigeren met een schaamlipcorrectie.

De schaamlipcorrectie

De plastisch chirurg behandelt u onder plaatselijke verdoving. De schaamlippen worden met kleine prikjes verdoofd. Deze kunnen even gevoelig zijn. De plastisch chirurg maakt de gehele schaamstreek schoon met een desinfectans en dekt dit vervolgens met steriele doeken af. Om de schaamlipcorrectie uit te voeren, verwijdert de plastisch chirurg het overtollige weefsel. De plastisch chirurg hecht het wondje met oplosbaar hechtdraad. De gehele ingreep duurt ongeveer één uur.

Na de schaamlipcorrectie

Na het uitvoeren van de schaamlipcorrectie wordt het operatiegebied enige tijd gekoeld. Zo voorkomen wij nabloeding en zwelling. Indien u zich goed voelt, kunt u daarna direct naar huis. Wij raden u aan om iemand mee te nemen die u naar huis kan begeleiden. Na de ingreep kunt u zich ongemakkelijk voelen en lopen gaat moeilijk. Zelf autorijden raden wij af.

Na de schaamlipcorrectie is het resultaat direct zichtbaar. Wel is het resultaat enigszins vertekend door zwelling van de schaamlippen. Ook kan er nabloeding voorkomen of kunnen er bloeduitstortingen zichtbaar zijn. Door te koelen kunnen beide ongemakken worden verminderd.

Het is belangrijk dat u het operatiegebied goed schoonhoudt. Dit doet u door te deppen met een Betadine® oplossing na toiletgebruik en te wassen met Betadine® shampoo. Verder raden wij u aan te slapen met een extra kussen onder de bekken, om zo de druk op het operatiegebied te verminderen.

Waar moet u thuis rekening mee houden?

U moet de eerste dagen tot een week rustig aan doen. Na een week kunt u lichte werkzaamheden weer hervatten. Zware lichamelijke inspanningen, sporten en tillen dient u een maand te vermijden.

Meer informatie over een schaamlipcorrectie

Wilt u meer weten over een schaamlipcorrectie? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.