Temporaallift

Heeft u last van verzakte wenkbrauwen? In de loop der jaren wordt de huid minder elastisch. Het gebied rondom uw ogen krijgt hierdoor een ander aangezicht. Als onderdeel hiervan kunnen uw wenkbrauwen gaan zakken. Onze plastisch chirurgen kunnen dit met verschillende behandelingen corrigeren.

Temporaallift voor verzakte wenkbrauwen

Wanneer enkel het buitenste gedeelte van uw wenkbrauw gaat zakken, lijkt het alsof het bovenooglid een verdikking krijgt en er ontstaat een plooi naast het oog. In dit geval kan de plastisch chirurg de verzakking van uw wenkbrauw corrigeren met een temporaallift. Een temporaallift wordt versterkt wanneer de behandeling plaatsvindt in combinatie met een ooglidcorrectie.

De temporaallift

De plastisch chirurg voert de temporaallift uit onder plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg verdooft uw slapen hiervoor met kleine prikjes. Deze kunnen even gevoelig zijn. Allereerst maakt de plastisch chirurg een snede in de haargrens boven de slaap. De huid wordt vanaf deze snede naar de wenkbrauw toe losgemaakt. Vervolgens verstevigt de plastisch chirurg het onderhuidse steunweefsel door middel van hechtingen. Tenslotte verwijdert de plastisch chirurg het teveel aan huid en sluit de huid met fijne hechtingen. De gehele behandelingen duurt ongeveer één uur.

Na de temporaallift

Na de ingreep wordt uw gezicht nog enige tijd gekoeld om zwelling te voorkomen. U mag een half uurtje na de ingreep weer naar huis, mits u zich goed voelt. Wij raden u aan om iemand mee te nemen die u naar huis kan begeleiden.

Het resultaat van de temporaallift is direct zichtbaar. Het resultaat is wel enigszins vertekend doordat het gebied ter hoogte van de slapen nog gezwollen is. Ook kunnen er bloeduitstortingen aanwezig zijn. Na verloop van tijd verdwijnen deze vanzelf. Uw huid kan wat doof aanvoelen. Ook dit verdwijnt vanzelf.

Het is verstandig de eerste twee dagen na de ingreep rustig aan te doen en niet voorover te bukken. Hierna kunt u weer licht werk doen. Pas na een week rust kunt u weer beginnen met sporten en het uitvoeren van lichamelijk zwaar werk.

Meer informatie over een temporaallift

Wilt u meer weten over verzakte wenkbrauwen of een temporaallift? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.