Tepelhofcorrectie

Stoort u zich aan de grote of de vorm van uw tepel? Onvolkomenheden aan de tepel en het tepelhof kunnen worden verfraaid door verschillende tepelcorrecties. Voorbeelden van onvolkomenheden zijn: grote tepels, een verhoudingsgewijs een groot tepelhof, gespleten tepels of ingetrokken tepels. 

De tepel(hof)correctie

De plastisch chirurg verdooft de tepel met kleine prikjes. Deze kunnen even gevoelig zijn. Vervolgens maakt de plastisch chirurg beide borsten schoon met een desinfecterend middel en bedekt beide borsten met steriele doeken. De plastisch chirurg corrigeert de tepel en/of het tepelhof en sluit de wonden met oplosbare hechtingen. De gehele ingreep duurt ongeveer één uur.

Na de tepel(hof)correctie

Direct na de ingreep is de tepel en uw tepelhof gezwollen met mogelijk kleine bloeduitstortingen. U kunt een koud kompres tegen de bloeduitstortingen gebruiken. Hierdoor zal het snel verminderen. Uw wondjes zijn afgedekt met kleine pleistertjes. Bij een ingetrokken tepelcorrectie is beschermend verband aangebracht. Dit verband mag de eerste week niet nat worden.

Na een week verwijdert de plastisch chirurg uw hechtingen en zijn de zwellingen en blauwe verkleuringen veelal verdwenen. Direct na de ingreep kunt u alweer licht werk verrichten. Zwaar lichamelijk werk en sporten raden wij u de eerste week af.

Meer informatie over een tepel(hof)correctie

Wilt u meer weten over een tepel(hof)correctie? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.