Voorhoofdslift

Heeft u last van verzakte wenkbrauwen? In de loop der jaren wordt de huid minder elastisch. Het gebied rondom uw ogen krijgt hierdoor een ander aangezicht. Als onderdeel hiervan kunnen uw wenkbrauwen gaan zakken. Onze plastisch chirurgen kunnen dit met verschillende behandelingen corrigeren.

Voorhoofdslift voor verzakte wenkbrauwen

Wanneer uw wenkbrauwen lager zijn komen te liggen door het verslappen van de voorhoofdshuid, kan een voorhoofdslift de juiste ingreep zijn. Hierdoor kunen de volgende klachten worden opgelost: een vermoeide gelaatsuitdrukking, een zwaar en moe gevoel in de ogen, problemen met lezen en beperking van het gezichtsveld.

Een kijkoperatie

Bij Zeelandcare voeren de plastisch chirurgen een voorhoofdslift uit via een kijkoperatie (endoscopisch). Het voordeel van deze methode ten opzichte van de klassieke methode is dat littekens nauwelijks zichtbaar zijn. Bovendien genezen de littekens over het algemeen goed. De voorhoofdslift via een kijkoperatie is ook mogelijk bij mannen. Dit is bij de klassieke methode niet het geval.

De voorhoofdslift

Een voorhoofdslift vindt plaats onder narcose. De plastisch chirurg maakt vier kleine sneden van ongeveer anderhalve centimeter boven het voorhoofd in de behaarde hoofdhuid. Ook vlakbij de slapen maakt de plastisch chirurg twee sneden. Alles wat de plastisch chirurg onder de huid doet, wordt door het hele operatieteam via een monitorscherm gevolgd. Uiteindelijk zet de plastisch chirurg de huid vast door middel van weefsellijm en vier kleine oplosbare schroefjes. De gehele behandeling duurt ongeveer één uur tot anderhalf uur.

Na de voorhoofdslift

Als de operatie zonder complicaties is verlopen, mag u dezelfde dag nog naar huis. Wij raden u aan iemand mee te nemen die u naar huis kan begeleiden. Nadat u bent ontwaakt uit de narcose, bent u niet in staat zelf auto te rijden.

Het resultaat van de voorhoofdslift is direct zichtbaar. Dit resultaat is enigszins vertekend doordat het voorhoofd en de bovenoogleden gezwollen zijn. Ook kunnen er bloeduitstortingen boven en onder de wenkbrauwen aanwezig zijn. Deze verdwijnen na een week vanzelf weer. Wij raden u aan de eerste dag het behandelde gebied te koelen met een koud kompres. Let erop dat het dat ijs niet direct in contact komt met uw huid. Na de ingreep kan uw huid wat doof aanvoelen en de hoofdhuid kan jeuken. Ook dit verdwijnt vanzelf. In de meeste gevallen is uw gezicht twee à drie weken na de ingreep weer hersteld.

Wij raden u af de eerste weken te bukken of tillen. Dit omdat er anders teveel druk op het behandelend gebied komt te staan. De eerste maand dient u zwaar lichamelijk werk en sport te vermijden.

Meer informatie over een voorhoofdslift

Wilt u meer weten over een voorhoofdslift? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.