Wenkbrauwlift

Heeft u last van verzakte wenkbrauwen? In de loop der jaren wordt de huid minder elastisch. Het gebied rondom uw ogen krijgt hierdoor een ander aangezicht. Als onderdeel hiervan kunnen uw wenkbrauwen gaan zakken. Onze plastisch chirurgen kunnen dit met verschillende behandelingen corrigeren.

Voor wie is een wenkbrauwlift geschikt?

Een wenkbrauwlift is een passende correctie voor wenkbrauwen die volledig tot op de bovenste rand van de oogkas zijn gezakt. Deze ingreep is de meest directe en efficiënte manier om een wenkbrauw te liften. Het nadeel van deze ingreep is dat het litteken redelijk opvallend is. Dit maakt een wenkbrauwlift geschikt voor wat oudere mensen waarbij rimpels in het voorhoofd aanwezig zijn. In deze rimpels kan als het ware het litteken worden verstopt.

De wenkbrauwlift

De plastisch chirurg behandelt u onder plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg verdooft uw voorhoofd met kleine prikjes. Deze kunnen even gevoelig zijn. De plastisch chirurg bekijkt de hoeveelheid overtollige huid boven de wenkbrauwen en verwijdert deze. De plastisch chirurg sluit de huid met fijne hechtingen. De gehele ingreep duurt ongeveer drie kwartier.

Na de wenkbrauwlift

Wanneer u zich goed voelt, mag u na de ingreep al na een half uurtje naar huis. Wij raden u aan om iemand mee te nemen die u naar huis kan begeleiden. Het resultaat van de wenkbrauwlift is direct zichtbaar. Het resultaat is wel enigszins vertekend doordat het gebied boven uw ogen nog gezwollen is. Ook kunnen er bloeduitstortingen aanwezig zijn. Deze bloeduitstorting kan tot onder de ogen uitzakken. Wij raden u aan de eerste dag het behandelde gebied goed te koelen met een koud kompres. Zorg ervoor dat het ijs niet direct in contact komt met uw huid. De wenkbrauwen en uw voorhoofd kunnen wat verdoofd aanvoelen. Dit herstelt in de loop van de tijd vanzelf weer.

Na de eerste week worden uw hechtingen verwijderd en zijn meestal ook de zwelling en de blauwe kleuring verdwenen. U mag na het verwijderen van de hechtingen ook weer make-up gebruiken. Het is verstandig om de eerste twee dagen rustig aan te doen en voorover bukken te vermijden. Hierna kunt u weer licht werk doen. Pas na een week mag u rustig aan weer beginnen met sporten en uitvoeren van lichamelijk zwaar werk.

Meer informatie over een wenkbrauwlift

Wilt u meer weten over een wenkbrauwlift? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088-1901901 (lokaaltarief) of mailadres info@zeelandcare.com.