Aanmelden voor het symposium 2018

In 2016 werd in Domburg het symposium: “Kaakchirurgie 2020; MKA chirurg als MKB ondernemer” georganiseerd. Als vervolg hierop organiseren we een tweede symposium over organisatievormen in de MKA chirurgie.

Planbare, laag complexe tweede lijnszorg zal in toenemende mate worden geboden in een kleine en vertrouwde setting, waar de patiënt een verzameling aan zorg kan ontvangen. Het ziekenhuisgebouw zal in de toekomst kleiner worden, waar vooral nog de kern van de complexe zorg wordt gehuisvest. Dit is het gevolg van de uitwerking van de in 2010 door de Minister van VWS en Financiën ingestelde Taskforce. Op veel plaatsen in Nederland zijn deze ontwikkelingen al zichtbaar. Zo ook in de MKA chirurgie.
 
De MKA chirurgen, maatschappen en ziekenhuizen zullen zich de komende periode voor de uitdaging gesteld zien worden om passende afwegingen te gaan maken in dit snel veranderende landschap. Is ’n MSB/TSB wel houdbaar? Is het ’n duurzame oplossing? Werken we straks nog in ’n maatschap? Past MKA deels wellicht in ’n ander soort organisatie zoals ’n mondzorgkliniek ’n ZBC of in ‘n keten? Voldoende vragen om een vervolgsymposium te organiseren rond dit thema.

Onderwerpen: Uitkomsten landelijk onderzoek (VVAA) naar ontwikkeling in ziekenhuiszorg en organisatievormen MKA, sedatie op locatie, ervaringen van MKA (deels) buiten ziekenhuis, lean werken in de praktijk, klantbeleving, visie op laagcomplexe ziekenhuiszorg vanuit VWS, alle mondzorg onder één dak, inzichtelijke kwaliteit in de MKA.

Meld u hier aan voor het symposium inclusief overnachting donderdag 19 april en vrijdag 20 april 2018 in Badhotel Domburg.

Aanmelden

Symposium programma

DONDERDAG 19 APRIL 2018
15.00 uur: Opening en aansluitend middagprogramma met diverse sprekers
19.00 uur: Borrel en diner in Badpaviljoen Domburg aansluitend netwerken en loungen aan zee

VRIJDAG 20 APRIL 2018
09.00 uur: Koffie
13.00 uur: Afsluiting en broodjesbuffet 

Locatie symposium

Badhotel Domburg
Domburgseweg 1A
4357 BA Domburg
Tel 0118 588 888

Locatie borrel & diner

Badpaviljoen Domburg
Badhuisweg 21
4357 AV Domburg
Tel 0118 582 405

Voor nadere informatie: a.lindenbergh@zeelandcare.com

Aanmeldformulier

Het maximaal aantal deelnemende MKA chirurgen bedraagt 75.